EIN PRESSWIRE

Pomozimo Kreativnom Medi Da Organizuje Besplatne Radionice Za Decu

Pomozimo Kreativnom Medi Da Organizuje Besplatne Radionice Za Decu 1

Medina Kreativna Radionica

Pomozimo Kreativnom Medi Da Organizuje Besplatne Radionice Za Decu 2

Za Suboticu svim srcem

Kreativne radionice za decu iz socijalno ugroženih porodica

SUBOTICA, VOJVODINA, SRBIJA, May 29, 2022 /EINPresswire.com/ — Organizovanjem kreativnih radionica za decu iz socijalno ugroženih porodica, namera nam je da mališanima pružimo mogućnost da pored redovnog obrazovanja, imaju priliku da učestvuju u vannastavnim aktivnostima i time obogate svoje odrastanje, i to potpuno besplatno. Roditelji su prinuđeni da izdvajaju pozamašne sume novca na mesečnom nivou za razne dodatne aktivnosti svojih najmlađih, što i pored mnogo truda i volje odraslih nije svakom detetu podjednako dostupno.

Kroz četiri besplatne radionice, 40 dece će na neposredan način više saznati o veštinama izrade ručnih radova, poput tehnike dekupaža, ručnog pravljenja nakita i magneta za frižidere, izlivanja epoksi smole, ocrtavanja raznih predmeta i stakla, te ukrašavanje drveta pirografom. Takođe, oni će biti u prilici da uz druženje sa svojim vršnjacima kvalitetno provedu vreme i steknu nova poznanstva, ujedno razvijajući kreativnost i motoričke sposobnosti.

Ono što je naročito važno, je da im ove veštine ostaju doveka urezane u pamćenju, te bi jednog dana one mogle postati osnov za pokretanje sopstvenog biznisa i izvor zarade što je za decu iz socijalno ugroženih porodica od izuzetnog značaja za lično osnaživanje i samostalnost.

Kroz ovaj projekat biće im omogućeno i da se od najranijeg uzrasta susretnu sa humanošću, budući da će nakon održanih radionica i pozamašnog broja izrađenih predmeta, biti organizovano nekoliko humanitarnih bazara na kojima će se sve rukotvorine prodavati u dobroj atmosferi upotpunjenoj kulturno-umetničkim programom. Prikupljena novčana sredstva od prodaje, biće iskorišćena za obezbeđivanje materijala i uslova za buduće radionice kako bi još više mališana prošlo kroz iste.

Sam naziv projekta je inspirisan maskotom našeg Udruženja, odbačenim velikim jednookim plišanim Medom. On svojim postojanjem, pa i izgledom, simbolično predstavlja sve ono što naše Udruženje jeste – spoj humanosti, različitosti, tolerancije i ljubavi. Sve ove vrednosti želimo da utkamo u svest mališana, animirajući ih radionicama ručne izrade na kojima ćemo im prenositi svoja iskustva u dosadašnjem radu.

Upravo zbog toga, želimo da ove aktivnosti, uz dosadašnji ustaljeni rad Udruženja, ubuduće svrstamo u stalnu delatnost koju bi dalje u saradnji sa udruženjima istog opredeljenja razvijali na lokalu i šire. Podržite besplatne kreativne radionice kako bi deca iz socijalno ugroženih porodica imala istu šansu kao i njihovi drugari.

Kampanju možete podržati online donacijom na platformi Donacije.rs

Branko Prćić
Za Suboticu svim srcem
+381 62 8310561
zasuboticusvimsrcem@gmail.com
Visit us on social media:
Facebook
Other

Pomozimo Kreativnom Medi Da Organizuje Besplatne Radionice Za Decu 3